Duster, crossover fabricat la Mioveni care va fi comercializat atat sub marca Dacia, cat si Renault, va fi lansat oficial in Romania pe 18 martie.

La evenimentul de lansare va fi prezent pilotul francez Alain Prost, care a condus modelul Duster de competitie la Trofeul Andros.

Dacia Duster este disponibila pentru comenzi in Romania la un pret de pornire de 10.500 de euro (TVA inclus) in versiunea 4x2 si de la 12.300 de euro (TVA inclus) in versiunea 4x4.

Masina are trei versiuni de echipare: Duster, Ambiance si Laureate. In cazul versiunii de echipare Laureate, pretul pentru varianta 4X4 ajunge la 15.600 euro.

Dacia Duster este disponibila, in versiunile 4x2 si 4x4, cu o motorizare pe benzina - 1.6 16v 110 CP, precum si cu doua motoare diesel - 1,5 dCi de 85 CP si 1,5 dCi de 105 CP, prezente deja pe numeroase vehicule din gama Renault. Vezi cum arata modelul 4x4 Duster de la Dacia

Pentru producerea noului model, la uzina din Mioveni au fost realizate modificari ale liniei de productie cu investitii de circa 70 milioane euro in uzina, in timp ce investitiile totale pentru dezvoltarea si industrializarea proiectului Duster s-au ridicat la 290 milioane euro.

Vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, a mentionat la Geneva ca masina de teren se poate echipa si cu optiuni de 5 stele, in functie de puterea financiara a cumparatorilor, subliniind ca producatorul auto intentioneaza sa lanseze in fiecare an cate un model nou de masina.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Interviu in miscare cu seful Policolor: Astept masinile autonome