Banca Europeana de Investitii (BEI) si Tata Motors au semnat un acord prin care banca va da o finantare rambursabila pe 8 ani, de 340 milioane lire sterline, firmei Jaguar Land Rover, in scopul dezvoltarii de tehnologii care sa reduca emisiile de CO2, potrivit unui comunicat al Bruxelles-ului.
Imprumutul va finanta, pe de o parte punerea la punct a unor grupuri motopropulsoare pentru vehicule hibride si pe de alta parte lucrari de cercetare realizate de Jaguar Land Rover asupra caroseriei pentru o mai mare eficienta energetica la automobilele din gama superioara, activitati care vor duce la reducerea emisiilor de CO2.

Creditul a fost acordat in cadrul Mecanismului european pentru transporturi curate si este garantat de mai multe banci, scrie NewsIn.

Imprumutul de la BEI completeaza ultimul element din planul de finantare a Jaguar Land Rover, care a jucat un rol major in eforturile facute de Tata Motors pentru intarirea bilantului grupului in cursul anului trecut. In 2009, compania a mobilizat peste 500 milioane lire sterline pentru Jaguar Land Rover.

Tata Motors a preluat Jaguar Land Rover in iunie 2008.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri