Numarul de masini noi inmatriculate a scazut la 2.658 in luna februarie, numarul acestora fiind cu 63% mai mic decat cel din aceeasi luna a anului trecut, dupa ce in ianuarie piata s-a prabusit cu 85%, potrivit datelor publicate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.
In luna februarie, numarul de masini noi inmatriculate a crescut cu un sfert fata de ianuarie, cand au fost inregistrate 2.134 de autovehicule

Numarul de vehicule inmatriculate, in total, a fost de 3.738, in scadere cu 61% fata de februarie 2009. Din categoria vehiculelor pentru transportul pasagerilor, mopedele si motocicletele au inregistrat un declin de 57,55% in februarie, dupa ce s-au inregistrat 59 de astfel de unitati. De asemenea, din categoria autobuzelor si microbuzelor au fost inmatriculate 74 de unitati, cu 47% mai putine ca in luna februarie a anuliui trecut.

Numarul de autovehicule de transport marfuri nou inmatriculate a scazut cu aproape 75% fata de februarie 2009, la 362 de unitati. Tractoarele au inregistrat un declin de 70% in februarie, la 20 de unitati inmatriculate, in timp ce numarul de autovehicule cu destinatie speciala care au fost inmatriculate in februarie a crescut cu 278%, la 295 de unitati.

Cele mai vandute marci de autoturisme in februarie au fost Dacia (534 de unitati), cu 67% mai putine ca in februarie 2009, urmata de Ford cu 348 de unitati, in scadere cu 4,66% fata de februarie 2009. Volkswagen se afla pe locul al treilea intr-un clasament al celor mai vandute marci in februarie, cu 323 de unitati, in scadere cu 66,5% fata de aceeasi luna a anului trecut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri