Producatorul chinez de automobile Geely este la un pas de achizitionarea Volvo de la Ford, potrivit autocar.co.uk, care citeaza cotidianul suedez de afaceri Dagens Industri.
Geely a reusit sa obtina cele 15 miliarde de coroane suedeze (2,1 miliarde de dolari), necesare pentru finalizarea tranzactiei, de la institutiile financiare chineze si organismele guvernamentale regionale.

O sursa apropiata tranzactiei a spus ca banii au ajuns deja in contul bancar al companiei Zhejiang Geely Holding Group.

Geely a declarat la inceputul acestei saptamani ca incearca sa asigure finantarea, cu toate ca afacerea nu era inca finalizata.

Cel mai mare producator auto privat din China vrea sa finalizeze tranzactia pentru Volvo, pana in luna mai.

Constructorul american de automobile Ford Motor a cedat filiala sa suedeza Volvo catre constructorul chinez Geely Holding in decembrie 2009. Un purtator de cuvant al Volvo a subliniat anul trecut ca operatiunea de preluare nu a fost inca finalizata.

Ford Motor, al doilea constructor de automobile din Statele Unite, declarase in octombrie ca Geely Holding ar fi cel mai bun cumparator pentru Volvo Cars. Constructorul privat chinez ar fi propus achizitionarea filialei suedeze a Ford pentru suma de doua miliarde de dolari.

Ford a preluat in totalitate Volvo Cars in 1999 pentru suma de 6,4 miliarde de dolari. Constructorul american a anuntat in decembrie 2008 ca scoate Volvo la vanzare.

China a devenit la inceputul anului 2009 cea mai mare piata de desfacere din lume pentru industria auto, dupa ce vanzarile in domeniu s-au prabusit in Statele Unite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri