Modelul decapotabil, cu doua portiere, care va aparea pe piata incepand cu 27 martie, este prevazut cu un plafon realizat dintr-un material clasic fin ce confera o senzatie veritabila in stil cabriolet.

Privit din lateral, noul model reprezinta o propunere remarcabila - datorita proportiilor desavarsite si siluetei perfecte.

Plafonul poate fi deschis sau inchis integral in 20 de secunde – chiar si la viteze de pana la 40 km/h. Plafonul cabrioletei este depozitat intr-un compartiment special din spatele autovehiculului.

Motorizarile modelelor Cabriolet sunt E 220 CDI BlueEFFICIENCY 170 CP (48.300 euro cu TVA), E 250 CDI BlueEFFICIENCY 204 CP (50.500 euro cu TVA), E 350 CDI BlueEFFICIENCY 231 CP (55.300 euro cu TVA), E 200 CGI BlueEFFICIENCY 184 CP (46.400 euro cu TVA) , E 250 CGI BlueEFFICIENCY 204 CP (50.500 euro cu TVA), E 350 CGI BlueEFFICIENCY 292 CP (57.600 euro cu TVA), E 500 388 CP (72.500 euro cu TVA).

Modelul entry-level E 200 CGI are ca dotare standard transmisia automata. Incepand cu Iunie 2010, acest model va fi disponibil si cu transmisie manuala in 6 viteze si cu functia ECO start/stop.

Capacitatea portbagajului este de 300 de litri in cazul in care autovehiculul este decapotat si de 390 de litri cand autovehiculul este acoperit.

In 1989, Mercedes-Benz a introdus o premiera mondiala prin includerea optiuni “deflector de aer” pentru modelele SL, urmata, in 2004, de sistemul de incalzire pentru zona gatului Airscarf, care a sporit confortul in cazul modelelor decapotabile. Acum avem parte de o alta noutate la nivel global: “deflectorul de aer automat Aircap”, functie ce poate fi activata prin simpla apasare a unui buton, reducand astfel turbulentele in interiorul noului Mercedes-Benz Clasa E Cabriolet, si creand un flux de aer cald.

Pe langa confortul amplificat al pasagerilor, reducerea curentului la activarea Aircap (poate fi activat la viteze de pana la 160km/h si poate ramane in uz pana la viteza maxima a autovehiculului) diminueaza si nivelul zgomotului din interior – astfel incat pasagerilor sa le fie mai usor sa comunice.

“Pachetul Confort” include functia Aircap cu Airscarf. Acest sistem brevetat functioneaza precum o esarfa invizibila, care incalzeste zona capului si gatului. Prin intermediul sistemului Airscarf, prin simpla apasarea a unui buton, ventilatoarele din spatele tetierelor atrag aerul, care este apoi incalzit si evacuat printr-o duza in partea din fata.

Dotat cu sapte airbaguri, centuri pretensionate si limitatori de forta a centurilor pentru toate scaunele, si, mai mult, tetiere active cu detectie a eventualelor accidente, pentru sofer si pasagerul din dreapta, noul model Clasa E Cabriolet asigura cel mai amplu pachet de siguranta din aceasta clasa de autovehicule.

Alte echipamente de siguranta, disponibile pentru modelul Clasa E Cabriolet includ sistemul Attention Assist pentru mentinerea atentiei, sistemul de franare Pre-Safe, sistemul avansat de Iluminare Inteligenta, Capota Activa si functia de control de proximitate Distronic Plus.