La sfarsitul anului trecut, LeasePlan administra 2.500 de masini, iar la finalul lui februarie compania avea in administrare o flota de peste 3.700 de autovehicule.

Anterior semnarii contractului cu compania OMV Petrom, LeasePlan Romania estimase ca va administra o flota de 4.000 de autovehicule la sfarsitul lui 2010.

In decembrie 2009, OMV Petrom a semnat cu LeasePlan Romania un contract pentru furnizarea serviciilor de management de flote si leasing operational pentru o parte din flota auto a OMV Petrom.

Reprezentantii LeasePlan Romania sustin ca flota OMV Petrom, cea mai mare din portofoliul lor, numara peste 1.000 de autovehicule in sistem "sale&lease back", dar si autovehicule noi in sistem de leasing operational, pentru care se asigura si servicii de management de flote. LeasePlan Romania a asigurat pentru OMV Petrom si vanzarea flotei scoase din uz.

Compania a intrat pe piata romaneasca in martie 2007 si a devenit operationala in luna septembrie a aceluiasi an, printr-o investitie initiala de circa 1,3 milioane euro.

Pentru acest an, LeasePlan miza pe o flota de 4.000 de autovehicule in administrare, o dublare a cifrei de afaceri fata de anul trecut pana la 20 milioane euro si la o valoare a activelor de 37 milioane euro.

LeasePlan Romania face parte din grupul olandez LeasePlan, detinut de un consortiu alcatuit din grupul Volkswagen, cu o participatie de 50%, si Fleet Investments BV, o companie de investitii detinuta de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.