"Va fi introdus cu prioritate proiectul de lege privind ratificarea acordului de garantie dintre BERD, semnat la Bucuresti la 21 ianuarie 2010, privind garantarea in proportie de 80% a obligatiilor aferente contractului de finantare dintre BEI si Ford Romania in valoare de 400 milioane de euro pentru modernizarea fabricii de automobile de la Craiova. Practic, s-a aprobat ca in paralel cu activitatea din plenul Camerei Deputatilor sa-si desfasoare activitatea si comisia de buget-finante pentru a avea raportul in timp util, in asa fel incat maine sa intre in dezbatere si sa reusim sa dam votul final pe acest proiect de lege", a declarat secretarul democrat-liberal Dumitru Pardau la finalul sedintei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, scrie NewsIn.

Luni, dupa consultarile cu partidele desfasurate la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu le-a transmis reprezentantilor formatiunilor parlamentare sa accelereze procedura de aprobare a eliberarii garantiilor statului roman pentru investitia Ford de la Craiova.

"Va este cunoscut probabil ca Ford pregateste lansarea in productie a unui nou model de automobil. Din pacate, stationarea indelungata a proiectului in Parlament risca sa intarzie lansarea noului proiect, iar asta inseamna locuri de munca", a subliniat luni seful statului.


Intrebat daca decizia Biroului Permanent al Camerei are legatura cu apelul sefului statului, Pardau a spus ca nu, proiectul fiind oricum o prioritate pentru Camera