Marea Britanie va oferi ajutoare financiare de peste 380 milioane lire sterline constructorilor auto Ford si Nissan, in vederea dezvoltarii de tehnologii curate, Londra urmarind sa devina unul dintre liderii mondiali in acest domeniu, potrivit cotidianului Les Echos.

Astfel, guvernul britanic a anuntat intr-un comunicat ca va acorda Ford un ajutor de aproximativ 360 milioane lire sterline (402 milioane euro), sub forma de garantii pentru imprumuturi, in cadrul programului sau de asistenta a sectorului auto. Ajutorul vizeaza dezvoltarea de tehnologii curate in uzinele britanice ale grupului american, scrie NewsIn.

Tot joi, constructorul japonez Nissan a confirmat ca va construi la uzina din Sunderland, din nord-estul Marii Britanii, vehiculul electric Leaf, cu un ajutor de 20,7 milioane lire sterline obtinut de la autoritatile britanice. Productia modelului Leaf si a bateriilor pentru vehicule electrice va permite pastrarea si crearea a peste 550 de locuri de munca specializate, potrivit estimarilor guvernamentale.

Anuntul privind aceste ajutoare vine la o saptamana dupa cele 300 milioane oferite sub forma de garantii grupului american General Motors pentru a contribui la pastrarea activitatilor sale din Marea Britanie si restul Europei.

Ford si-a propus sa investeasca 1,5 miliarde lire sterline in urmatorii cinci ani pentru dezvoltarea modelelor cu nivel scazut de emisii de CO2, proiect care ar trebui sa conserve 2.800 de locuri de munca in Marea Britanie.

"In industria auto, Ford are un rol important de jucat in obiectivul Marii Britanii de a fi unul dintre principalii producatori de masini cu o intensitate scazuta de dioxid de carbon", a spus ministrul Intreprinderilor, Peter Mandelson.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ford Mustang, cel mai vandut coupe sportiv din lume in 2018