Daimler AG participa la raliul dedicat femeilor, Aicha des Gazelles, cu un model Mercedes-Benz Viano 4MATIC si un Sprinter 4x4.
Modelul diesel Viano 150 CP cu patru cilindri include o caroserie rollover, scaune speciale pentru raliu, caroserie “underbody” rezistenta de aluminiu si anvelope speciale pentru nisip.

Cel de-al doilea autovehicul de raliu, un Mercedes-Benz Sprinter 4x4, este alimentat de motorul diesel standart de trei litri, dezvoltand 190 CP si dispune de transmisie automata, tractiune integrala si diferentiale care actioneaza la nivelul axelor antrenate.

Modificata pentru functionarea in desert: anvelope speciale, caroserie rollover, scaune speciale, rezistenta sporita a caroseriei.

Mercedes-Benz a castigat anul trecut primul loc cu un Mercedes-Benz Viano 4MATIC.

Dupa o scurta calatorie pe mare intre Sete, Franţa si Tangiers, Maroc, urmata de prezentarea echipei si de verificarea tehnica, din 18 martie, raliul Aicha des Gazelles va debuta si se va incheia in Essaouria pe coasta atlantica a Marocului la data de 27 martie 2010.

“Raliul Aicha des Gazelles 2010” este organizat de femei pentru femei si se desfasoara sub patronajul regelui Marocului. Vor participa 30 de state, majoritatea africane. Ruta se intinde pe o distanta de 2.500 de kilometri si vor exista sapte etape.

Spre deosebire de alte competitii de acest gen, conditia esentiala a concursului Rally des Gazelles este navigarea folosind doar harti, coordonate si o busola – fara suport GPS.

Echipa care va gasi cea mai scurta ruta intre punctele de control pe parcursul competitiei, in timpul avut la dispozitie va castiga.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri