Constructorul auto Seat a investit anul trecut aproape 510 milioane euro (incluzand 110 milioane euro in cercetare-dezvoltare), iar compania a reusit anul trecut sa consolideze bilantul.
Compania a fost afectata in mod direct de scaderea economica din Spania, tara care asigura 34% din veniturile sale.

Fabrica a livrat cu 8,5% mai putine masini decat in anul precedent (337,000 unitati) dar vanzarile au crescut in Marea Britanie, Franta si Germania.

In 2009, compania a lansat Exeo si Exeo ST si a extins gama Ecomotive cu Altea si Altea XL.

Gama Ibiza s-a completat cu versiunile sportive FR, Cupra si Bocanegra; Leon FR, Cupra si Cupra R s-au reinnoit si mai multe modele au fost dotate cu variante noi de motorizari.

In 2010, familia Seat continua sa creasca, cu doua lansari importante pe langa noile motorizari - aparitia noului Ibiza ST, care se va lansa pe piata la inceputul verii si noua Alhambra, disponibila din toamna.

Seat a reusit sa genereze resurse prin activitatea sa principala de productie si de vanzare a masinilor, dupa cum arata si rezultatele EBITDA (castigul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare ) de 16 milioane euro.

Profitul operational a fost -391 milioane euro (-141 milioane euro in 2008), conform Spanish Accounting Plan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri