Directorul general al constructorului auto italian Fiat, Sergio Marchionne, a dezmint vineri existenta vreunui plan pentru disponibilizarea a 5.000de angajati, asa cum relata presa italiana in aceasta saptamana, informeaza NewsIn.

"Fiat nu se va exila si cu siguranta nu va uita de Italia", a afirmat Marchionne, in cadrul adunarii generale a actionarilor, in care a calificat acuzatiile ca fiind "nedrepte".

Miercuri, cotidianul La Repubblica relata despre presupusa existenta a unui plan ce vizeaza disponibilizarea a 5.000 de angajati ai Fiat, compania privata cu cel mai mare numar de salariati din pensinsula, in cadrul noii sale strategii pentru perioada 2010-2014.

Anul trecut, constructorul auto cu sediul in Torino a preluat 20% din actiunile Chrystler si a intrat in parteneriate cu constructori auto din Rusia si China, ceea ce a relansat dezbaterile despre o eventuala delocalizare a productiei Fiat in afara Italiei.

Marchionne a precizat ca va prezenta nou plan strategic pe cinci ani al grupului in 21 aprilie. Anterior, el indicase ca doreste majorarea productiei de la 650.000 de masini in 2009 la 900.000 peste trei ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Vehiculele electrice ar putea fi scutite de TVA în Europa
Setari Cookie-uri