Honda Trading Romania, importatorul local al marcii japoneze, isi va mari in iunie gama de masini hibride cu modelul sport hibrid CR-Z Coupe, iar anul viitor cu modelul de clasa mica Jazz hibrid, mizand pe vanzari de peste 100 de masini hibride in 2011.
“Ne asteptam ca in 2011 – 2012 sa vindem in Romania peste 100 de unitati, datorita noilor modele. Interesul pentru masinile ecologice creste si vanzarile vor mai urca in anii urmatori”, a declarat Hirotomo Kani, presedintele Honda Trading Romania.

In 2009, Honda a vandut in Romania 13 masini hibride, Insight si Civic hibrid, detinand 17% din livrarile de autoturisme ecologice pe plan local, care potrivit APIA au fost de circa 80 de unitati.

“Oamenii isi doresc masini puternice, insa pe de alta parte inteleg si ce inseamna emisiile de noxe, sau consumul de carburant. Totusi, pretul mare al autoturismelor hibride este un obstacol in alegerea acestora. Suntem influentati de cursul de schimb, singura solutie ca masinile hibride sa coste mai putin ar fi fabricarea in Europa”, a adaugat Kani.

Honda are in Romania o retea de vanzari de 12 unitati, care se va mai mari anul acesta cu inca 2-3 centre. “Anul acesta, nu am mai reinnoit contractele unor dealeri care nu au mai avut posibilitatea sa faca investitiile la nivelul impus de marca, insa ne vom mari reteaua de vanzari cu alte doua-trei noi centre”, a mai spus Kani.

Noul model CR-Z Coupe hibrid va costa in Romania circa 25.000 euro cu TVA.

Coupe-ul hibrid Honda ar putea dispune de 130 CP, avand un motor pe benzina de 1,5 litri si un motor electric. Acceleratia de la 0 la 100 km/h este estimata la 9 secunde.

Noul model Honda CR-Z se va alatura gamei hibrid a producatorului japonez formata din Civic Hybrid 115 CP si Insight 98 CP.

CR-Z va beneficia de acelasi sistem de propulsie IMA (Integrated Motor Assist) pe care il are si Insight.

Compania va aduce in vara in Romania robotul Asimo, capabil sa alerge, sa recunoasca obiecte si persoane.

Honda Trading Romania a prelungit in martie parteneriatul cu ehipa de fotbal Dinamo, inceput in urma cu 3 ani. "Vrem sa sustinem sportul, vom continua seria de parteneriate cu echipa, iar in curand vom anunta derularea unor proiecte speciale", a mai spus Kani.

Pe langa proiectele de sponsorizare, parteneriatul cu Dinamo vizeaza reinnoirea flotei cu modele noi Accord.

Honda organizeaza anul acesta cea de-a doua competitie nationala de condus eficient, Honda GreenChallenge, in parteneriat cu Grupul Rompetrol. Modelele Honda participante la competitie sunt Honda Accord 2.2 Diesel, Honda Insight Hybrid si Honda Jazz 1.4.

Compania Honda Trading Romania reprezinta oficial pe plan local marca japoneza Honda din octombrie 2006.

Honda Trading Romania are capital 100% japonez si se ocupa cu importul, distributia, marketingul si promovarea automobilelor Honda.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri