Astfel, Pedro Carreira (foto) va coordona unitatea de productie de anvelope pentru autoturisme si vehicule comerciale usoare din Timisoara.

Carreira are peste 20 de ani de experienta in domeniu, lucrand pentru Continental din octombrie 1988. Inainte sa se alature echipei Continental din Timisoara, a fost director general in cadrul uzinei din Camacari, Brazilia, timp de cinci ani. Anterior, a fost director de productie in cadrul fabricii Continental din Portugalia.

“Voi continua programul de dezvoltare implementat de predecesorul meu in cadrul fabricii din Timisoara si sunt convins ca aceasta va progresa pe viitor”, a spus Pedro Carreira.

Pentru 2009, cifra de afaceri a companiei a fost estimata la peste 20 miliarde de euro. Continental se numara printre cei mai importanti furnizori de componente pentru industria automobilelor la nivel mondial.

Continental are in prezent aproape 134.500 de angajati in 46 de tari.

Concernul Continental a investit pana anul trecut peste 370 de milioane de euro in Romania. Concernul este prezent in Romania cu ambele grupuri, Automotive si Rubber si cu cinci din cele sase divizii ale sale. Continental detine opt unitati de productie si trei centre de cercetare - dezvoltare in localitatile: Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi.

De asemenea, Continental are un joint-venture la Slatina si un centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est la Sacalaz. Continental are in prezent peste 7.800 de angajati in Romania.