Automobile Dacia a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 9 miliarde lei (2,1 mld. euro), in crestere cu 17,8% fata de anul anterior, iar profitul net a avansat cu 3,7%, la 230,27 milioane lei, potrivit datelor financiare publicate de constructorul auto.
In 2008, Automobile Dacia raportase o cifra de afaceri de 7,64 miliarde lei si un profit net de 222,02 milioane lei.

"Conducerea considera ca in cazul in care va fi necesar sprijinul oferit de grupul Renault si bancile romanesti va fi suficient pentru a permite societatii sa isi continue activitatea si sa isi regleze datoriile in cursul normal al activitatii de exploatare, fara a fi nevoie de vanzari substantiale de active, intrerupere fortata, determinata de factori externi, a operatiunilor sale sau alte actiuni similare", se mentioneaza in raportul Automobile Dacia.

Societatea nu a contractat imprumuturi pe termen lung pe parcursul anului financiar 2009, aceeasi situatie fiind valabila si pentru anul 2008, se mai arata in raportul citat de NewsIn.

Constructorul auto va acorda dividende de 156 milioane lei

Automobile Dacia va acorda actionarilor dividende de 156,12 milioane lei, care reprezinta 67,8% din profitul companiei inregistrat in 2009.

Compania va constitui rezerve de 56,81 milioane lei din profitul pe anul trecut.

Automobile Dacia este o societate pe actiuni infiintata in 1990 si este controlata de grupul Renault cu 99,43% din capitalul social.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Papa Francis a primit cadou un automobil Dacia Duster