Sistemul de navigare Bosch ofera optiunea de a alege intre cel mai rapid, cel mai scurt sau cel mai ecologic traseu.
Bosch furnizeaza deja mai multor modele din gama Nissan un sistem de calcul al traseelor, care ia in considerare aspectele ecologice si economice. Pe baza acestui sistem, in viitor, se vor putea stabili profiluri de trasee care iau in considerare stilul de conducere al soferului si caracteristicile autovehiculului, obtinandu-se astfel trasee mai economice din punct de vedere al consumului de carburant.

Cercetarile proprii facute de Bosch au demonstrat faptul ca in acest fel se poate ajunge la o reducere a consumului de carburant de aproximativ 7%. Mai mult, traseul ecologic selectat va ajuta si la reducerea emisiilor de CO2.

Sistemele de navigatie ofera soferilor posibilitatea de a alege intre diferite trasee. Faptul ca la stabilirea unui traseu este luata in considerare o singura caracteristica de optimizare are ca efect, de cele mai multe ori, calcularea unui traseu extrem.

Urmatoarea etapa de dezvoltare implementata de inginerii din cadrul departamentului Car Multimedia Bosch prevede o imbunatatire continua a acestui procedeu prin inserarea unor profiluri diverse, specifice autovehiculului, dar si a unora care definesc comportamentul soferului din timpul calatoriei.

Pe langa consumul efectiv de carburant se ia in considerare si consumul necesar pentru manevrele de accelerare, o serie de parametri ce tin de tipul autovehiculului – dimensiuni, greutate, consum de carburant si sistem de transmisie, precum si de stilul de conducere al soferului. Un stil mai sportiv, cu accelerari dese sau unul adaptat la limitele de viteza impuse si automat la fluenta traficului – astfel de date sunt prelucrate si contribuie la optimizarea traseului ecologic.

Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producator in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru cladiri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri