Oliver Heimler, seful de design interior al noului BMW Seria 5, a realizat o prezentare despre principalele caracteristici estetice ale noului model, despre liniile noului model, dar si caracteristicile ascunse.
“Prima schita a interiorului noului BMW Seria 5 a fost facuta in 2005. Inainte de a incepe sa desenez interiorul unui model de masina, ma uit la istoria acestuia, pentru a avea imaginatie, iar pe de alta parte urmaresc expozitiile de mobila, ce solutii tehnice folosesc, iar un alt lucru important este muzica. Am nevoie de o anumita muzica cand lucrez”, a spus Heimler.

Potrivit lui Heimler, “in viitor cea mai mare provocare este sa creezi spatiul masinilor mici, pentru ca avem nevoie de spatiu, vrem sa ne simtim confortabili, de aceea designul este diferit in prezent fata de acum 10 ani, iar daca ne gandim in 10 ani cerintele vor fi si mai mari, pentru ca vom vrea spatiu, insa fara sa crestem dimensiunile exterioare ale masinii”.

Oliver Heilmer, in varsta de numai 36 de ani, s-a alaturat echipei de design BMW Group in urma cu zece ani si a mai semnat interiorul pentru modelele BMW X5, BMW X6 si BMW Seria 5 Gran Turismo. Insa provocarea cea mai mare a fost in realizarea noului BMW Seria 5 Sedan, un model incarcat cu multa traditie si cu o imagine foarte bine definita pentru posesorii marcii.

Noul BMW Seria 5 Sedan si-a facut debutul pe piata din Romania in luna martie, la numai cateva zile de la premiera mondiala de la Salonul Auto de la Geneva. Cea de-a sasea generatie a BMW Seria 5, creata de Fröhlich Jacek, a fost lansata la un pret de pornire de 42.661 euro cu TVA pentru motorul pe benzina de 3 litri 204 CP.

O noua motorizare devine disponibila pentru comenzi incepand cu aceasta saptamana: BMW Seria 5 520d devine cel mai eficient propulsor din gama, cu un consum mediu conform normelor de teste UE de numai 5,0 litri per 100 km sau 132g CO2 per km. Pentru noul BMW 520d Sedan, cu un pret de pornire de 35.100 euro noile livrari sunt programate pentru luna iunie.

Un element important care distinge oferta pentru Romania a gamei BMW este includerea in pretul de baza a pachetului BMW Basic Service Inclusive. Acesta acopera operatiile de baza pentru revizii pentru primii 5 ani sau 100.000 km si este transmisibil in cazul in care automobilul isi schimba proprietarul. Pachetul poate fi extins cu BMW Service Inclusive sau BMW Service+Repair Inclusive si/sau pentru 6 ani sau 120.000 km.

BMW Basic Service Inclusive asigura gratuit urmatoarele servicii: schimbarea uleiului de motor, inclusiv a filtrului, service/inlocuirea filtrului de aer, a microfiltrului, a bujiilor si lichidului de frana, verificarea si revizia standard a autovehiculului in conformitate cu manualul de Service BMW din mapa de bord.

Pana in prezent au fost livrate peste 5,5 milioane de exemplare BMW Seria 5. Prima generatie BMW Seria 5, prezentata in 1972, deschidea drumul pentru noua linie de modele BMW si pentru multe inovatii prezentate de-a lungul timpului. Mai tarziu, tot un BMW Seria 5 avea sa fie primul sedan sportiv care purta sigla M. Ajuns acum la cea de-a sasea generatie, BMW Seria 5 Sedan reprezinta unul din cele mai emblematice modele ale marcii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri