Audi a depasit la vanzari Mercedes-Benz

Vanzarile constructorului german de autoturisme de lux Audi, detinut de grupul Volkswagen, au depasit in primul trimestru pentru prima oara vanzarile Mercedes-Benz, fiind sustinute de performantele inregistrate pe piata chineza, relateaza Les Echos.
Vanzarile mondiale ale marcii Audi au atins 264.100 unitati in primul trimestru, in crestere cu 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce Mercedes a vandut in perioada analizata 248.500 autoturisme, anunta NewsIn.

Vanzarile Audi au fost sustinute de piata chineza, unde grupul german a livrat in primul trimestru 51.000 autoturisme, in timp ce Mercedes a vandut in China numai 24.000 unitati.

Rezultatele grupului BMW nu sunt cunoscute deocamdata, insa nu este exclus ca Audi sa fi devenit primul constructor german de autoturisme de lux in primul trimestru, potrivit Automotive News Europe. Audi a ocupat anul trecut pozitia a treia a clasamentului constructorilor de lux, dupa BMW si Mercedes.

In lunile urmatoare, Audi mizeaza pe o noua crestere a vanzarilor, in contextul in care urmeaza sa lanseze noile modele A1 si A7.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri