Grupul Bayerische Motoren Werke AG (BMW) a reusit sa se mentina pe prima pozitie in topul constructorilor de autoturisme de lux, dupa ce a depasit vanzarile Audi in primul trimestru, insa distanta dintre cele doua grupuri s-a redus semnificativ, relateaza Bloomberg.
BMW a livrat 265.809 autoturisme in primul trimestru, in crestere cu aproape 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Constructorul si-a revenit dupa scaderea vanzarilor cu 10% in 2009, scrie NewsIn.

"Am revenit pe crestere in aproape toate pietele auto", a declarat Ian Robertson, director de vanzari in cadrul BMW. "Vrem sa continuam sa ne imbunatatim rezultatele si in al doilea trimestru".

Vanzarile constructorului german de autoturisme de lux Audi, detinut de grupul Volkswagen, au depasit in primul trimestru pentru prima oara vanzarile Mercedes-Benz, fiind sustinute de performantele inregistrate pe piata chineza. Diferenta dintre vanzarile Audi si vanzarile BMW s-a redus in primul trimestru la 1.709 unitati, de la 23.733 unitati in aceeasi perioada a anului trecut.

Audi, care vrea sa devina cel mai mare constructor de lux pana in 2015, a inregistrat o crestere a vanzarilor in piete precum China, Statele Unite si Marea Britanie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un britanic a ramas fara BMW la intrarea in Romania