Alenia Aeronautica, o companie Finmeccanica, a efectuat zborul de livrare catre Fortele Aeriene Romane a primelor doua dintre cele sapte avioane de transport tactic C-27J comandate in decembrie 2007.
Avioanele C-27J, care le vor inlocui pe cele Antonov existente, au aterizat la Baza 90 Transport Aerian de pe Aeroportul Otopeni din Bucuresti, unde a avut loc ceremonia de predare a avioanelor.

Avioanele C-27J vor fi puse in serviciu imediat si va incepe un proces complex de instruire avansata a echipajelor si personalului tehnic din Romania, alaturi de integrarea, reglarea si testarea sistemelor specifice militare.

Alenia Aeronautica va oferi asistenta completa si suport logistic clientului, furnizand piesele de schimb, echipamentele de intretinere a avioanelor, instructajul avansat al pilotilor (inclusiv al personalului de incarcare si personalului de intretinere), precum si documentatia tehnica.

Noile C-27J vor fi operate de Fortele Aeriene Romane pentru transportul trupelor, bunurilor si medicamentelor, pentru evacuari medicale (MEDEVAC), lansarea de parasutisti, misiune de cautare si salvare, aprovizionare logistica si asistenta umanitara.

C-27J este un avion cu turbopropulsie cu doua motoare, dotat cu tehnologie de ultima generatie in materie de avionica, sistem de propulsie si alte sisteme aflate la bord. Avionul se distinge printr-o flexibilitate operationala excelenta si caracteristici unice de interoperabilitate cu avionul de transport de clasa superioara desfasurat de fortele aeriene ale mai multor tari membre NATO, datorita sectiunii transversale mari a cabinei de incarcare, la standarde NATO.

Avionul este operat de Italia, Grecia, Bulgaria, Lituania, Maroc (primul client non-NATO) si SUA. A fost de asemenea selectat de Slovacia.

Predecesorul lui C-27J este G.222, inca operational in serviciul mai multor Forte Aeriene.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri