Bosch a inaugurat in Reutlingen fabrica de semiconductori de 200 de mm, in urma unei investitii de 600 de milioane de euro si reprezinta cea mai mare investitie individuala din istoria de peste 120 de ani a Grupului Bosch.
In noua uzina se vor fabrica semiconductori si componente micromecanice. "In ciuda situatiei economice mondiale, am avut vointa, puterea si resursele pentru a duce acest proiect la bun sfarsit", a declarat Franz Fehrenbach, presedintele consiliului de administratie al Grupului Bosch.

Aceasta noua unitate este raspunsul companiei la cererea tot mai mare de componente electronice si de sisteme din ce in ce mai complexe necesare atat in industria auto, cat si in constructii sau in industria bunurilor de larg consum, cum ar fi telefoane mobile, laptop-uri sau console de jocuri.

Noile sisteme electronice asigura un consum mai mic de carburant si reducerea emisiilor toxice. De asemenea, energia electrica devine o sursa de propulsie din ce in ce mai importanta pentru sistemele auxiliare, iar pe termen lung, chiar ca propulsie de sine statatoare.

Dezvoltarea unor solutii specifice automobilelor pentru electronica managementului de putere este unul din punctele cheie in evolutia electrificarii vehiculelor viitorului. 1200 de ingineri lucreaza la Reutlingen in acest domeniu.

In noua fabrica se vor produce semiconductori, inclusiv circuite integrate specifice aplicatiilor (ASIC), circuite integrate analogice, si componente de inalta performanta.

Acestea sunt utilizate in unitatile electronice de control pentru motoare cu combustie interna si transmisii, in programul electronic de stabilitate – ESP ®, in sistemele airbag si de asistenta a soferului, in sistemele de asistenta la parcare, sau a celor de vedere pe timp de noapte. In viitor, acestea vor include si senzori micro-electromecanici (MEMS).

La nivel global, vanzarile de cip-uri s-au prabusit cu 20%, ajungand la 15,8 miliarde de dolari, in timp ce piata de semiconductori s-a diminuat cu doar 8%, pana la un prag de 226.3 de miliarde de dolari. Pentru acest an, industria asteapta o puternica recuperare pe toate segmentele.


Anul trecut, Bosch a comercializat senzori MEMS in valoare de circa 220 de milioane de euro, confirmandu-si pozitia de lider pe piata mondiala. In acest domeniu, Bosch si Bosch Sensortec au angajat aproximativ 2.000 de persoane.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri F