Lansarea pe piata germana va avea loc in luna august, pe parcursul toamnei va avea loc, pas cu pas, lansarea pe pietele mondiale.

Noul Touran poate fi comandat in Germania cu preturi incepand de la 21.750 euro.

Noul Touran urmeaza ADN-ul Volkswagen actual in ceea ce priveste design-ul. Din punct de vedere tehnic, limitele clasei sunt depasite cu ajutorul sistemelor progresive, prezentate pentru prima data in clasa van-urilor, ca de exemplu Dynamic Light Assist sau noul Park Assist 2.0 pentru parcarea laterala si paralela aproape complet automata.

Touran TDI BlueMotion Technology 105 CP are un consum mixt de 4,6 l/100 km (analog 121 g/km CO2).

O alta noutate este propulsorul pe benzina, 1.2 TSI. Un motor supraalimentat cu injectie directa, cu aceeasi putere de 105 CP. Asemeni unui turbodiesel, dezvolta deja de la inceput un cuplu puternic de 175 newtonmetri, dar consuma in medie doar 6,4 l de combustibil la 100 km (analog 149 g/km CO2).

Toate cele in total opt motorizari exceleaza la capitolul consum (spectrul puterilor este intre 66 kW / 90 CP si 125 kW / 170 CP).

Dotarile multivariabilului van au fost rearanjate, modelul poate fi dotat cu pana la 39 posibilitati de depozitare. Modelul de baza este acum Touran Trendline (anterior Conceptline). Echiparea are din standard sistem de climatizare, un sistem Radio-CD cu functie MP3, geamuri actionate electric la toate cele patru portiere, elemente stilate de decor “Chrom mat” si lumini permanente de drum.

Echiparea standard a variantei Comfortline include senzor de lumina si de ploaie, oglinda retrovizore interioara cu sistem automat anti-orbire, decor cromat la elemente precum comutatorul pentru faruri si butonul pentru actionarea geamurilor si cel de reglare a oglinzilor, geamuri laterale cu capacitate de absorbire a razelor de lumina, scaune confort fata, mese rabatabile pentru al doilea rand de scaune si bare portbagaj negre).

Modelul exclusivist de varf este Touran Highline: la acest model sunt incluse suplimentar fata de dotarile Comfortline, tapiterie Alcantara-stofa, scaune sport (fata), sistem automat de climatizare, display color multifunctional, volan imbracat in piele, jante de aliaj de 16 toli, bare argintii portbagaj si proiectoare de ceata cu ornament cromat.

Un element inedit pentru Touran este sistemul de radio-navigatie RNS 315 cu touchscreen. In plus, sunt disponibile si multe alte dotari optionale, ca de exemplu uriasa trapa panoramica, camera rear-view (inclusa la comandarea sistemului de radio-navigatie RNS 510) sau reglarea adaptiva a trenului de rulare DCC. De asemenea nou pentru Touran: Light Assist – un sistem automat de comanda a farurilor standard, care este astfel un fel de “sora tehnologica mai mica” a sistemului Dynamic Light Assist care a fost dezvoltat pentru farurile bi-xenon.

Modelul Touran de la Volkswagen este van-ul care a inregistrat cel mai mare succes si este cea mai reprezentativa masina de familie. Pana in prezent au fost vandute exact 1,13 milioane exemplare ale modelului Touran.