Constructorul auto japonez Toyota a anuntat ca a recomandat dealerilor din Statele Unite si Canada sa suspende temporar vanzarea noului model Lexus GX 460, dupa ce revista Consumer Reports a emis un rating "don't buy" din motive de siguranta, relateaza Les Echos.

"Luam foarte in serios situatia modelului GX 460 si suntem hotarati sa identificam si sa corectam probelemele observate de Consumer Reports", a anuntat divizia americana a grupului, potrivit NewsIn.

"Pentru moment, am cerut dealerilor sa suspende temporar vanzarea modelelor GX 460 din 2010", se mai arata in comunicat.

Toyota Canada a anuntat ca a luat aceleasi masuri.

Constructorul, care a rechemat deja in service circa noua milioane de autoturisme din cauza unor probleme la pedalele de acceleratie si de frana, a fost subiectul unui articol publicat de Consumer Reports.

Revista le-a recomandat cititorilor sa nu cumpere noul model Lexus, din cauza gradului mare de risc. Avertizarea este foarte rara si a fost emisa in urma unor teste.

Potrivit Consumer Reports, modelul Lexus este dificil de controlat la viteze mari si prezinta riscul de a se rasturna la viraje bruste, putand provoca ranirea grava a pasagerilor.

Reactia Toyota a venit la numai cateva ore dupa aparitia articolului, ceea ce arata o mai mare implicare a grupului in rezolvarea problemelor tehnice, pe fondul gravei crize de imagine cu care se confrunta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si