"Luam foarte in serios situatia modelului GX 460 si suntem hotarati sa identificam si sa corectam probelemele observate de Consumer Reports", a anuntat divizia americana a grupului, potrivit NewsIn.

"Pentru moment, am cerut dealerilor sa suspende temporar vanzarea modelelor GX 460 din 2010", se mai arata in comunicat.

Toyota Canada a anuntat ca a luat aceleasi masuri.

Constructorul, care a rechemat deja in service circa noua milioane de autoturisme din cauza unor probleme la pedalele de acceleratie si de frana, a fost subiectul unui articol publicat de Consumer Reports.

Revista le-a recomandat cititorilor sa nu cumpere noul model Lexus, din cauza gradului mare de risc. Avertizarea este foarte rara si a fost emisa in urma unor teste.

Potrivit Consumer Reports, modelul Lexus este dificil de controlat la viteze mari si prezinta riscul de a se rasturna la viraje bruste, putand provoca ranirea grava a pasagerilor.

Reactia Toyota a venit la numai cateva ore dupa aparitia articolului, ceea ce arata o mai mare implicare a grupului in rezolvarea problemelor tehnice, pe fondul gravei crize de imagine cu care se confrunta.