Piesele auto distribuite in Europa provin din fabrici europene si se colecteaza in depozitul central din Belgia. Pentru placute de frana exista in Europa circa 10 fabrici.

“Federal-Mogul produce piese auto pentru grupul Renault, care ajung in componenta Dacia Logan, si anume piese de motor si placute de frana. Uneori noi suntem prezenti in productia unei masini intr-un mod ascuns, de exemplu la sistemul de franare, noi furnizam placutele de frana”, a declarat Rostislav Psota, marketing manager Federal-Mogul pentru Europa Centrala si de Est.

Federal-Mogul produce piese pentru masini pe care le livreaza catre alte companii, cum ar fi Bosch, care face in intregime un anumit sistem si il furnizeaza catre linia de montaj al constructorului auto.

„Noi suntem producatorul pieselor de fictiune, placutei de frana, sabotului de frana, catre producatorul de vehicule in cele mai multe cazuri aceste piese ajung prin intermediul producatorului de sisteme de franare care face etrierul”, a adaugat Corneliu Preda, country manager Federal-Mogul Romania si Moldova.

Federal-Mogul, compania ale carei produse sunt prezente in 9 din 10 cele mai bune motoare ale anului 2010, se concentreaza pe o strategie de dezvoltare pe piata romaneasca.

„Productia companiei urmareste tendintele din domeniul energiilor alternative si al eficientei energetice”, a afirmat Psota.

Federal-Mogul nu are inca o reprezentanta oficiala in Romania, fiind prezent prin parteneri de distributie precum AD Autototal, Autonet Import, Szakal-Metal, Intercars, Taramon-Met, Meteor-Trost, Cefin Romania, Pro Tech, Ro Group.

Federal-Mogul aduce in Romania marcile Champion, Moog, Ferodo, Beral, Payen, Goetze, Nural, AE, Glyco.

Unele dintre cele mai populare produse ale companiei pe piata romaneasca sunt placutele si sabotii de frana Ferodo, piesele de suspensie si directie Moog, piesele de motor Goetze.

Gama de produse a companiei are o acoperire extrem de ridicata, asigurand piese de schimb pentru 98,5% din parcul de automobile existent in Europa.

Federal-Mogul a realizat in 2009 vanzari de 5,3 miliarde de dolari, cu o distributie a vanzarilor de 42% pe Europa, 42% pe America de Nord si Canada, si 16% pe BRIC (Brazilia, Rusia, India, China) si restul lumii. In 2009, procentul de vanzari ale companiei este 71% pe segmentul de vehicule usoare, 20% pe segmentul de vehicule comerciale si 9% in segmentul industrial si energetic. Capacitatea globala de productie pentru 2010 atinge 40% pentru Europa, si 30% pentru America de Nord si Canada.

Federal-Mogul a fost infiintata in Detroit in 1899. Compania are sediul central in Southfield, Michigan si are circa 39.000 de angajati in 36 de tari.

Produsele Federal-Mogul pentru Aftermarket sunt comercializate sub marcile, piese motor AE, stergatoare ANCO, bujii si stergatoare Champion, garnituri Fel-Pro, placute de frana Ferodo, cuzineti Glyco, segmenti de piston si camasi, garnituri si simeringuri Goetze, piese directie si suspensie Moog, componente butuc roata National, pistoane si seturi motor Nüral, garnituri Payen, piese motor Sealed Power si componente franare si faruri Wagner.