Compania de servicii de leasing operational si rent-a-car Sixt New Kopel, parte a grupului israelian Shlomo, intentioneaza sa cumpere un dealer de masini europene din Bucuresti pentru 5,75 milioane euro, potrivit raportului publicat pe Tel Aviv Stock Exchange.
“New Kopel Romania intentioneaza sa cumpere aproximativ 13 acri de teren in Bucuresti, cu o suprafata construita de 4.150 de metri patrati, care cuprinde un showroom auto, un centru service si un depozit de piese de schimb. Cumparatorul va avea dreptul de a utiliza numele in Bucuresti pentru o perioada de 3 luni de la incheierea tranzactiei. In schimb pentru transferul activelor, cumparatorul va plati vanzatorului un total de aproximativ 5.750 mii euro”, se arata in raportul de pe bursa israeliana.

In raport se mai precizeaza ca “cel mai devreme tranzactia ar putea fi completa pe 28 mai 2010, iar cel mai tarziu pe 2 iunie 2010. Continuarea activitatii pentru marca respectiva se va face cu acordul constructorului european de masini”.

Sixt New Kopel, prin compania Union Motors Romania (UMR), a devenit din aprilie dealer al masinilor Suzuki, tinta companiei fiind o cota de piata de 30-40% din vanzarile marcii in Bucuresti, pana la sfarsitul anului.

Compania va prelua si importul masinilor chinezesti Chery. In vara anului 2009, Grupul Sixt New Kopel a anuntat ca a semnat un contract pentru a deveni importator exclusiv al brandului de masini chinezesti Chery in Romania.

In februarie 2009, Sixt New Kopel si AAA Auto Group au decis sa isi uneasca fortele pe piata masinilor second-hand autohtone. Noua companie comercializeaza masini rulate in Romania sub numele de AAA New Kopel.

Sixt New Kopel detine pachetul majoritar de 95% in timp ce AAA Auto Group, restul de 5%, cu optiunea de majorare a capitalului de pana la 49%.

Sixt New Kopel a intrat pe piata locala in 2005 oferind servicii de leasing operational si rent-a-car. In 2006, primeste licenta Sixt pentru Romania si devine unul dintre cei mai mari furnizori de servicii rent-a-car. In 2008, Sixt New Kopel a lansat divizia de second hand.

In Romania, Sixt New Kopel este prezent in Bucuresti, Iasi, Bacau, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Sibiu si Brasov.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri