Renault se retrage din compania ce distribuie Dacia Logan in India

Grupul auto Renault a anuntat ca se va retrage din compania cu capital mixt pe care o detinea in India impreuna cu partenerul local Mahindra & Mahindra, urmand ca Mahindra sa fie de acum inainte responsabila de comercializarea masinilor Logan in India.
Renault va continua sa vanda licentele si sa furnizeze componentele pe aceasta piata, au anuntat cele doua companii.

Numele si sigla Renault vor continua sa apara pe autoturismele Logan comercializate in India pana la sfarsitul lui 2010, urmand sa treaca sub sigla Mahindra dupa o perioda de tranzitie estimata la 18 luni.

Compania mixta, infiintata in 2005, comercializa autoturismele Logan in India din 2007 si era detinuta in proportie de 51% de Mahindra si de 49% de Renault.

"Ne-am confirmat din nou angajamentul pe termen lung in India, prin inaugurarea recenta a uzinei de productie din Chennai si prin proiectul de a lansa o gama de autoturisme Renault incepand cu 2011", a declarat Katsumi Nakamura, director adjunct al diviziei Renault pentru Asia si Africa.

Vanzarile Logan au scazut in ultima vreme in India, mai ales pentru aceasta tara impune taxe suplimentare masinilor cu lungime de peste patru metri. Modelul de baza Logan se vinde in India la un pret de circa 430.000 rupii (7.150 euro).

In anul fiscal ce s-a incheiat in martie, Logan a vandut 5.332 unitati in India, in scadere cu peste 50% fata de anul precedent.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri