Masura vizeaza 13.000 modele GX 460, dintre care 9.400 in Statele Unite, 1.000 in Rusia si 1.000 in Oman si 21.000 modele Land Cruiser Prado, dintre care 4.400 in Oman, 4.000 in Rusia si 1.000 in Emiratele Arabe Unite, informeaza NewsIn.

Potrivit companiei japoneze, aceste autoturisme pot avea probleme la controlul directiei, in cazul unor viraje realizate la viteze mari.

Saptamana trecuta, Toyota a anuntat ca a suspendat la nivel mondial vanzarile noului model Lexus GX 460, pentru a efectua o serie de teste de siguranta, dupa ce revista Consumer Reports a emis un rating "don't buy".

Potrivit Consumer Reports, modelul Lexus este dificil de controlat la viteze mari si prezinta riscul de a se rasturna la viraje bruste, putand provoca ranirea grava a pasagerilor.

Luni, guvernul american a anuntat ca Toyota a acceptat sa plateasca o amenda record de 16,4 milioane dolari (12,2 milioane euro), primita pentru ca nu a anuntat autoritatile americane in legatura cu riscurile prezentate de sistemele de acceleratie.

Amenda este legata de rechemarea in service a 2,3 milioane autoturisme in luna ianuarie si este cea mai mare amenda acordata vreodata unui constructor auto de guvernul american.

Din luna ianuarie, Toyota a rechemat in service peste 8 milioane autoturisme la nivel mondial, dintre care peste 6 milioane in Statele Unite.