Fiat, cel mai mare constructor auto din Italia, care a preluat anul trecut o participatie de 20% in cadrul Chrysler, a afisat o pierdere neasteptata pentru primul trimestru si a anuntat ca afacerile din divizia auto nu se vor imbunatati in acest an.
Pierderea neta s-a redus la 25 milioane euro, de la 410 milioane euro in aceeasi perioada a anului trceut, a anuntat grupul. Analistii prevedeau un profit net de 51,6 milioane euro, relateaza Bloomberg, citeaza NewsIn.

Fiat a inregistrat, in schimb, castiguri inainte de taxe, impozite si elemente exceptionale, care au atins 352 milioane euro, usor peste estimarile analistilor. Vanzarile au avansat cu 15%, la 12,9 miliarde euro.

Directorul executiv, Sergio Marchionne, urmeaza sa anunte strategia grupului pentru urmatorii cinci ani, in cadrul unei prezentari la Torino. Fiat, care fabrica si camioane si echipamente agricole, si-a reluat planurile de desprindere a diviziei auto, potrivit unor surse apropiate companiei.

"Toata lumea asteapta vesti legate de o posibila desprindere, rezultatele de astazi nu sunt foarte importante", a apreciat Alessandro Frigerio, din cadrul RMJ Sgr.

Desprinderea diviziei de autoturisme, care a generat 56% din profitul de anul trecut, ar oferi directorului executiv Sergio Marchionne o entitate care sa faciliteze viitoarele aliante.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri