Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a supus dezbaterii publice aprobarea procedurilor de suspendare a dreptului de utilizare a unui vehicul, prin care cere retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor vehiculelor folosite pentru transport ilicit de marfuri si persoane.
Astfel, propunerea de ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii pentru aprobarea procedurilor de suspendare a dreptului de utilizare a unui autovehicul prin retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor de inmatriculare este supusa dezbaterii publice pana pe 29 aprilie, informeaza NewsIn.

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.34/2010 privind unele masuri pentru intarirea controlului in scopul combaterii transporturilor ilicite de marfuri si de persoane a fost promovata pentru combaterea practicilor ilicite in activitatile de transport rutier de persoane, transport in regim de taxi si in regim de inchiriere, in prestarea serviciilor de transport public local, precum si in activitatea de pregatire a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere auto.

Odonanta prevede ca procedurile de suspendare a dreptului de utilizare a unui autovehicul prin retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor de inmatriculare se stabilesc prin ordin comun al ministrului administratiei si internelor si al ministrului transporturilor si infrastructurii, in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a respectivei ordonante.

Ministerul Transporturilor sustine ca masura suspendarii dreptului de utilizare a unui vehicul prin retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor va duce la intarirea si perfectionarea instrumentelor legale de combatere a fraudei fiscale si a altor activitati ilicite in domeniile vizate.

In acest context, MTI considera ca prin actiunile de control ale inspectorilor de trafic ai Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R. si ofiterilor si/sau agentilor de politie din cadrul Politiei Romane care au calitatea de politisti rutieri, urmate de aplicarea masurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului prin retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor de inmatriculare in cazurile in care se impune aceasta masura, se vor combate activitatile ilicite din domeniile mentionate mai sus.

Ordinul comun ar urma sa stabileasca o procedura unitara care sa fie urmata atat de inspectorii de trafic din cadrul Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R., cat si de ofiteri si/sau agentii de politie din cadrul Politiei Romane care au calitatea de politisti rutieri.

Ordonanta de Urgenta mai prevede responsabilitati legate de siguranta autovehiculului, a marfurilor sau a persoanelor transportate, documentele care sunt emise de agentii constatatori cu ocazia retinerii certificatului de inmatriculare si a placutelor de inmatriculare, precum si procedura de urmat in cazul vehiculelor care sunt exceptate in conditiile legii de la masura imobilizarii pe loc a dreptului de utilizare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri