MINI E Race, model propulsat electric fara emisii poluante, a devenit primul automobil electric care a parcurs circuitul Nurburgring-Nordschleife la viteza maxima.
MINI E Race, o versiune modificata pentru competitii a modelului standard MINI E, a parcurs un tur, in lungime de 20,8 kilometri, al faimosului "Green Hell", cu un timp de 9 minute si 51,45 secunde.

De-a lungul acestui tur, MINI E Race a atins o viteza maxima de 187 km/h.

"Lungimea si profilul variantei Nordschleife solicita la extrem tehnologiile inglobate de automobilul electric", a declarat Peter Krams, cel care a fost directorul acestui proiect in cadrul BMW Group.

Pentru acest tur, la volanul automobilului electric de curse s-a aflat fostul pilot din DTM, Thomas Jager, originar din München.

"Puterea motorului electric are un efect incredibil, pentru ca poti face uz in orice moment de rezervele de cuplu de care dispune. Un alt element al acestei experiente unice este lipsa oricarui zgomot din partea sistemului de transmisie. Fara indoiala, acesta a fost cel mai ecologic si cel mai silentios tur de circuit pe care l-am parcurs vreodata”, a declarat Jäger, campion in MINI Challenge in 2006.

MINI E Race a fost echipat cu o caroserie usoara speciala si cu o celula de protectie pentru a putea asigura performante optime si siguranta maxima pe pista. Si alte componente diferite, cum ar fi suspensiile, franele si pneurile, au fost in specificatie de curse. In afara de acestea, automobilul s-a bazat exclusiv pe echiparea tehnica standard a modelului MINI E.

Modelul a beneficiat de acelasi motor electric ce dezvolta 204 CP, alimentat cu tensiune de la cele 5.088 de celule ale acumulatorului litiu-ion.

Electronica de control si pachetul software au fost reprogramate pentru a atinge performante optime de pilotaj pe bucla Nordschleife. Puterea motorului este transmisa catre rotile fata prin intermediul unei cutii de viteze intr-o singura faza, cu angrenaj elicoidal, cu rapoarte mai lungi ale treptelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri