Ford Romania, care va prelua in luna august de la Romcar intreaga responsabilitate cu privire la reteaua de vanzari si service, vrea sa-si extinda in timp acoperirea in 7 orase, in prezent fiind in discutii cu 4 noi dealeri.
“Din mijlocul lunii mai vom face angajari in Romania, iar incepand cu 1 august vom vinde primele masini fabricate aici. Masinile Ford produse in Romania vor fi la fel de bune ca cele germane. Vom avea 4 noi dealeri in reteaua Ford”, a declarat Paul Flanagan, managing director Ford Romania, la o conferinta organizata de Mediafax.

In prezent, Ford are pe plan local 34 de centre de vanzari si service. Ford vrea in timp sa se extinda in Botosani, Slobozia, Tulcea, Giurgiu, Zalau, Vaslui, Calarasi.

Potrivit oficialului Ford, “facilitatile pentru dealeri in Romania sunt peste media din Uniunea Europeana”.

Ford considera ca piata auto locala va ajunge la 500.000 de unitati vandute anual pana in 2018.

Fabrica Ford de la Craiova va produce pana la 300.000 de vehicule si 300.000 de motoare pe an. Capacitatea maxima de productie va fi atinsa incepand din anul 2011.

Reprezentantul Ford a mai spus, “am venit in Romania pentru ca este a 7-a tara din Uniunea Europeana ca marime cu 22 milioane de locuitori, are un PIB puternic, iar posesia de masini este in crestere. In prezent existand doar 249 de vehicule la 1.000 de locuitori”.

Flanagan a fost responsabil cu coordonarea activitatii de vanzari a 188 de dealeri din Marea Britanie.

Ford Motor Company a preluat in martie 2008 uzina Automobile Craiova la care detine 97% actiuni.

Ford, unul din cei mai importanti constructori americani de autovehicule la nivel mondial, a inaugurat in septembrie 2009 linia de asamblare de la Craiova, prezentand prima masina produsa pe piata locala, modelul Transit Connect.

Autovehiculele Transit Connect asamblate la Craiova sunt aduse de la o fabrica Ford din Turcia, sub forma de colectii CKD.

Ford a devenit in primele 3 luni cea mai vanduta marca de import in Romania cu 1.692 de unitati (+12%).

Ford Romania a actionat in instanta statul roman, solicitand restituirea sumei de 3,5 milioane de dolari, suma care reprezinta taxe vamale pe care compania le-a platit pentru importarea din Coreea, in perioada decembrie 2007 - decembrie 2008, a unor cutii de viteza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri