Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a initiat un proiect de Hotarare de Guvern pentru constituirea unei Comisii interministeriale in vederea analizarii contractului de privatizare incheiat cu Ford Motors Company pentru pachetul de actiuni detinut de stat la Automobile Craiova.
Initiativa AVAS vine ca urmare a solicitarii primite de Guvernul Romaniei, din partea companiei Ford, de a analiza prevederile contractului de privatizare din perspectiva realitatilor economice actuale in contextul crizei globale, potrivit AVAS.

"In contextul crizei economice si financiare globale, care a afectat dramatic economiile din tarile cele mai dezvoltate, cu efecte dramatice pe piata producatorilor din industria auto din intreaga lume, Ford a solicitat reanalizarea unor clauze din contractul de vanzare-cumparare de actiuni. Prezentul proiect de hotarare propune constituirea unei comisii de negociere in vederea negocierii si incheierii unui act aditional la Contractul de vanzare-cumparare de actiuni incheiat intre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si Ford Motor Company la data de 12 septembrie 2007", se arata in document.

Solicitarile concrete ale Ford Motors Company urmeaza sa fie primite si analizate de noua comisie, in perioada imediat urmatoare infiintarii acesteia.

"Cu prilejul primei reuniuni a Comisiei de negociere, reprezentantii producatorului Ford, in calitate de actionar majoritar al companiei Automobile Craiova vor prezenta propunerile concrete de modificare a contractului de vanzare – cumparare de actiuni care vor fi negociate cu Comisia interministeriala. Rezultatele negocierilor vor fi aprobate prin Memorandum de catre Guvernul Romaniei, vor fi transmise spre avizare Comisiei Europene si ulterior vor fi supuse aprobarii Guvernului Romaniei sub forma de ordonanta/lege", se mai precizeaza in actul normativ.

Pana in prezent, Ford a produs sub 1.000 de masini de la inceperea productiei Transit Connect la Craiova in 2009. Fabrica Ford de la Craiova va produce pana la 300.000 de vehicule si 300.000 de motoare pe an. Capacitatea maxima de productie va fi atinsa incepand din anul 2011.


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri