Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) anunta ca transportatorii rutieri isi intrerup activitatea vineri atat in autobaze, autogari, cat si pe traseu, la nivel national, in intervalul orar 14:00-14:15, scrie NewsIn.
"Aceasta masura reprezinta un ultim avertisment adresat Guvernului, inainte de manifestarea din Capitala, ce se va desfasura cu sau fara autorizatie de la Primarie, in cazul in care revendicarile nu sunt rezolvate", a declarat presedintele FORT Augustin Hagiu.

FORT precizeaza ca, inca de la inceputul anului, a solicitat Guvernului prelungirea valabilitatii licentelor de trasee judetene si interjudetene, dar, cu toate ca s-a semnat si un protocol in acest sens, nu s-a concretizat inca nimic. Totodata, FORT a solicitat compensarea datoriilor pe care statul le inregistreaza fata de operatorii de transport, precum si alte masuri ce tin de stabilitatea afacerilor din transport.

"Transportatorii rutieri de persoane din cadrul federatiei se arata extrem de ingrijorati de fenomenul de nationalizare care incepe sa invaluie Romania, in conditiile in care Consiliile Locale si Judetene sfideaza absolut orice regula, aplicand masuri de tip <<stat in stat>> si subjugand afaceri ce se deruleaza de 20 de ani si care ajung astfel la mana <<baronilor>> locali si judeteni", a precizat Hagiu.

La ultima intalnire oficiala cu Ministerul Transporturilor urma ca ministrul Radu Berceanu sa se pronunte cu privire la termenul de prelungire a licentelor.

FORT mai spune ca acorda termen de o saptamana Guvernului sa ia o decizie in acest sens, iar "in cazul continuarii tergiversarii lucrurilor, o tara intreaga trebuie sa se astepte sa ramana <<pe jos>>, nemaiavand alternativa de transport rutier, iar Bucurestiul va fi invadat de microbuze si autocare".

Federatia reprezinta peste 70% din societatile comerciale cu profil de autogari din Romania, precum si 80% din transportatorii rutieri de persoane in trafic judetean si interjudetean.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri