Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) anunta ca transportatorii rutieri isi intrerup activitatea vineri atat in autobaze, autogari, cat si pe traseu, la nivel national, in intervalul orar 14:00-14:15, scrie NewsIn.

"Aceasta masura reprezinta un ultim avertisment adresat Guvernului, inainte de manifestarea din Capitala, ce se va desfasura cu sau fara autorizatie de la Primarie, in cazul in care revendicarile nu sunt rezolvate", a declarat presedintele FORT Augustin Hagiu.

FORT precizeaza ca, inca de la inceputul anului, a solicitat Guvernului prelungirea valabilitatii licentelor de trasee judetene si interjudetene, dar, cu toate ca s-a semnat si un protocol in acest sens, nu s-a concretizat inca nimic. Totodata, FORT a solicitat compensarea datoriilor pe care statul le inregistreaza fata de operatorii de transport, precum si alte masuri ce tin de stabilitatea afacerilor din transport.

"Transportatorii rutieri de persoane din cadrul federatiei se arata extrem de ingrijorati de fenomenul de nationalizare care incepe sa invaluie Romania, in conditiile in care Consiliile Locale si Judetene sfideaza absolut orice regula, aplicand masuri de tip <<stat in stat>> si subjugand afaceri ce se deruleaza de 20 de ani si care ajung astfel la mana <<baronilor>> locali si judeteni", a precizat Hagiu.

La ultima intalnire oficiala cu Ministerul Transporturilor urma ca ministrul Radu Berceanu sa se pronunte cu privire la termenul de prelungire a licentelor.

FORT mai spune ca acorda termen de o saptamana Guvernului sa ia o decizie in acest sens, iar "in cazul continuarii tergiversarii lucrurilor, o tara intreaga trebuie sa se astepte sa ramana <<pe jos>>, nemaiavand alternativa de transport rutier, iar Bucurestiul va fi invadat de microbuze si autocare".

Federatia reprezinta peste 70% din societatile comerciale cu profil de autogari din Romania, precum si 80% din transportatorii rutieri de persoane in trafic judetean si interjudetean.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ce firme s-au alaturat protestului suceveanului care vrea autostrazi?