Autoritatea Rutiera Romana (ARR) a dat amenzi de 12,48 milioane lei in trimestrul intai, in crestere cu 10,8% fata de cele din T1 2009, desi a controlat cu 7.109 autovehicule mai putin decat in urma cu un an, a declarat directorul general, Iancu Craciunoiu.
"In primele trei luni ale anului in curs au fost controlate 53.453 de autovehicule, fiind aplicate amenzi de 12.480.130 lei, fata de T1 2009 cand numarul autovehicule controlate a fost de 60.562, iar amenzile au fost de 11.257.770 lei. Angajatii ARR au incheiat in primul trimestru 3.036 de procese verbale de contraventie, in comparatie cu T1 2009, cand numarul acestora a fost de 4.226", a mentionat Craciunoiu, potrivit NewsIn.

Totodata, directorul general al ARR a precizat ca anul acesta a crescut si numarul licentelor de transport, al certificatelor de transport in cont propriu, al licentelor de traseu, al autorizatiilor pentru scoli de conducatori auto, al licentelor pentru activitati conexe transportului rutier retrase, suspendate si anulate, in total la 622, fata de trimestrul I din 2009, cand au fost 87.

"Din punct de vedere al indicilor de analiza economica, diferentele inregistrate intre anii 2009 si respectiv 2010 reprezinta unul dintre efectele crizei economico-financiare existente la nivel national, determinand scaderea ponderii activitatii efectuate de operatorii de transport rutier de persoane sau de marfuri. Analiza indicilor economici releva o tendinta de reducere a volumului de activitate, insa exista premiza unei redresari a situatiei economice a industriilor pornind de la evolutia situatiei actuale din industria europeana", a explicat directorul general al ARR.

Pe de alta parte, Craciunoiu a precizat ca scaderea numarului de procese verbale incheiate releva in fapt cresterea gradului de respectare de catre operatorii de transport a prevederilor legislatiei nationale si a regrementarilor europene si internationale din domeniul transportului rutier.

Autoritatea Rutiera Romana a eliberat in primele trei luni ale anului 21.680 de certificate/atestate de competenta profesionala pentru conducatorii auto, mai putin de jumatate decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost emise 54.235 atestate.

Numarul cartelelor tahografice eliberate de ARR in primul trimestru al acestui an a fost de 6.696, cu un sfert mai putine decat in in primele trei luni din 2009, cand au fost eliberate 8.981 de cartele.

Autoritatea Rutiera Romana (ARR) este organismul tehnic specializat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, desemnat sa asigure, in principal, inspectia si controlul in trafic, al starii tehnice a autovehiculelor rutiere si remorcilor, precum si al indeplinirii conditiilor de operare a transporturilor rutiere, inspectia si controlul respectarii reglementarilor interne si internationale privind conditiile de siguranta a transporturilor rutiere si de protectie a mediului.

De asemenea, autoritatea acorda licentierea operatorilor de transport rutier, pune in aplicare normele tehnice si se ocupa de reglementarilor specifice transporturilor rutiere, pe baza imputernicirii date de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri