Autoritatile de la Kremlin au impus saptamana trecuta un nou consiliu de conducere la compania AvtoVAZ, care fabrica automobilul Lada, renumita marca auto ex-sovietica, informeaza saptamanalul britanic The Business. Noul consiliu de conducere este format din membri ai organizatiei Rosoboronexport, agentie de stat care se ocupa cu exportul de armament, ceea ce accentueaza speculatiile asupra interesului administratiei de la Kremlin pentru producatorul de autovehicule. Rosoboronexport se ocupa de exportul de armament, vanzand anul trecut arme in valoare de peste 5 milliarde dolari, in principal Indiei si Chinei.

Mai multi fabricanti din industria auto au incercat sa preia in trecut gigantul rus, dar Kremlin-ul a decis sa continue campania sa de intarire a controlului statului asupra celor mai importante firme din economia rusa. Numirea reprezentantilor de la Rosoboronexport in conducerea producatorului auto este surprinzatoare, pentru ca agentia nu detine active proprii in industria auto. Principalul criteriu pare a fi loialitatea fata de stat, considera saptamanalul britanic. Rosoboronexport are o echipa specializata in vanzari in domeniul apararii, dar nu are experienta in administrarea unitatilor de productie, au declarat analistii de la United Financial Group.

Votul pentru confirmarea directorilor de la Rosoboronexport va avea loc la sfarsitul lunii decembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri