Arval Romania, parte a BNP Paribas Group si companie de referinta pe piata romaneasca a leasingului operational auto cu servicii incluse, a inregistrat in primul trimestru o crestere de peste 50% a portofoliului de clienti fata de aceeasi perioada a anului trecut.
“In ceea ce priveste numarul de vehicule, am inregistrat o crestere de 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut iar pentru partea de portofoliu clienti, acesta a crescut cu peste 50%. In prezent, Arval detine o flota de 2.990 vehicule”, a declarat pentru Wall-Street Arnault Leglaye, managing director Arval Romania.

Compania se asteapta sa detina la finalul anului o flota de 3.400 de masini.

“In functie de contractele semnate in acest an, estimam ca vom administra 3400 vehicule la sfarsitul lui 2010. Ne asteptam ca tot mai multe companii sa apeleze la serviciile Arval in acest an, in scopul cresterii eficientei si scaderii costurilor”, a precizat Leglaye.

Pentru 2010, Arval are in plan investitii in valoare de 11 milioane de euro.

Potrivit directorului Arval, cifra de afaceri a companiei este pe un trend crescator fata de anul trecut, cand au fost raportate 15 milioane euro. “Ne asteptam ca cifra de afaceri sa creasca cu 30%, la 19-20 milioane de euro, in acest an”, a precizat Leglaye.

In 2009, Arval a avut in adminstrare o flota de 2.717 vehicule. Cota de piata a companiei a fost de 16%, ocupand locul 3 pe piata de leasing operational din Romania.

Arval estimeaza in 2010 o piata in urcare cu 20% fata de 2009, la peste 27.000 de masini si se asteapta in 2011 la o crestere mult mai accelerata.

“In acest an, ne asteptam la o crestere a pietei de aproximativ 20% fata de 2009, aceasta putand depasi 27.000 vehicule, iar aici vorbim doar de leasing operational cu servicii incluse. In general, estimam ca anul 2011 sa readuca cresterea accelerata pentru piata locala de leasing operational, insa previziunile exacte pentru ceea ce se va intampla peste un an si jumatate sunt destul de greu de realizat in momentul de fata”, considera directorul Arval.

Arval si-a inceput activitatea in Romania la sfarsitul anului 2006.

Fondata in 1989, Arval este o companie de referinta la nivel international in leasingul operational multimarca si in managementul flotelor auto, fiind lider pe piata leasingului operational in Franta si Italia. In prezent, Arval activeaza in 39 de tari, detinand 22 de filiale si avand o larga retea de parteneriate in alte 17 tari.

Cu 602.000 de vehicule in regim de leasing operational si 688.000 de vehicule administrate la sfarsitul anului 2008, Arval este parte a BNP Paribas Group, liderul european al serviciilor bancare si unul dintre primele 6 cele mai solide grupuri bancare la nivel international, potrivit Standard&Poor’s.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri