Porsche Romania, importatorul marcii germane Audi pe plan local, primeste comenzi pentru noul model de clasa mica A1, care va fi lansat oficial in luna septembrie, cand vor fi facute si primele livrari, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii companiei.
Pretul de pornire este de 16.500 euro cu TVA pentru A1 cu motorizarea pe benzina de 1,2 litri 85 CP si echiparea Attraction, care dispune de o cutie manuala cu 5 trepte.

Pe benzina mai este disponibila si motorizarea de 1,4 litri 122 CP cu transmisia automata S tronic cu 7 trepte si echiparea Attraction la un pret de 20.550 euro cu TVA.

Cel mai rapid model este 122 CP benzina care atinge 100 km/h in 9,1 secunde si are o viteza maxima de 200 km/h.

Motorizarea diesel de 1,6 litri 105 CP cu transmisie manuala in 5 trepte si echiparea Attraction costa 19.550 euro cu TVA.

Noul model vine cu doua echipari Attraction si Ambition.

Mai lung si mai lat decat un Mini, modelul premium supermini Audi are 3,95 metri lungime, 1,74 metri latime, 1,42 metri inaltime. Modelul are o greutate de cel putin 1.045 de kg. A1 are un portbagaj de 267 litri, insa prin rabatarea banchetei spate poate ajunge la 920 litri.



Audi A1 este produs la fabrica din Bruxelles, Belgia. Constructia modelului se bazeaza pe platforma noului Polo si a lui Golf VI.

In standard, Audi A1 vine cu sistemul Start&Stop si cu sistemul de recuperare a energiei la franare.

Audi intentioneaza sa produca si A1 cabriolet, dar si un S1 cu 200 CP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri