Concernul austriac Hodlmayr International a semnat cu Dacia un contract de transport si distribuitie a 56.000 de masini ale producatorului detinut de Renault catre 7 tari, printre care Austria, Belgia, Luxemburg, Franta (zona de Nord- Lille, Nancy), Serbia, Muntenegru.
De asememea, o parte dintre masini vor ajunge in teritorii aflate sub suveranitate franceza (France d'outre-mer), prin intermediul porturilor Antwerp, Zeebrugge si Amsterdam.

Din totalul de 56.000 de masini, 27.000 vor fi transportate pe caile ferate, aceasta optiune fiind aleasa pentru reducerea timpului de livrare, dar si a poluarii.

“Potrivit ultimelor estimari, transportul feroviar de la Pitesti la Tongeren duce la o reducere cu 11.100 tone a emisiilor de CO2, echivalentul a 11,7 milioane de kilometri parcursi prin intermediul transportului rutier“, explica Johannes Hodlmayr, purtatorul de cuvanf al HIAG (HÖDLMAYR INTERNATIONAL AG).

Datorita faptului ca mare parte a livrarilor se realizeaza prin transport feroviar in locul celui rutier, timpul de transport a fost redus semnificativ, in timp ce povara asupra mediului a fost redusa cu echivalentul a 100 de camioane saptamanal. In ceea ce priveste timpul de transport, acesta este redus de la 11 la 7 zile.

In acest sens 3 trenuri vor face naveta intre Romania si HN Autotransport, subsidiara Hodlmayr localizata in orasul belgian Tongeren, de unde masinile vor pleca in camioane catre dealerii din Belgia, Luxemburg si Franta.

Partenerii companiei austriece pentru acest proiect de transport international sunt compania franceza Touax, Hungarian Logistics Specialist Raabersped, parte a grupului Rail Cargo Austria, precum si compania austriaca Wiener Lokalbahnen Cargo.

Grupul austriac are un birou local, Hoedlmayr-Lazar Romania, la Bascov, judetul Arges, un joint venture intre Hodlmayr International si International Lazar Company, care a luat nastere in 2002.

Reteaua Hodlmayr dispune de centre logistice in 13 tari si transporta anual circa 750.000 de masini, concernul realizand in 2009 venituri de 150 de milioane de euro.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri