Presedintele-director general al grupului Renault-Nissan, Carlos Ghosn, estimeaza ca anul acesta vor fi vandute la nivel global 70 de milioane de masini noi, in crestere de la 57 milioane de unitati in 2009, potrivit nebusiness.co.uk
Previziunile lui Ghosn pentru vanzarile Renault-Nissan la nivel mondial sunt de circa 7 milioane de masini, grupul putand ajunge pe locul 3 anul acesta, dupa VW si Toyota.

Estimarea de 7 milioane de masini nu include si autoturismele care vor fi produse impreuna cu Daimler.

Cea mai mare cerere pentru masinile din grupul francez vine de pe pietele emergente.

Potrivit sefului francez, doar 5 miliarde de dolari din cele 30-35 de miliarde de dolari pe care grupul le-a planificat pentru investitii intre 2007-2012 sunt pentru producerea de masini electrice.

El a inlaturat ingrijorarea cu privire la rentabilitatea masinilor electrice, spunand ca acestea ar putea aduce bani pana la sfarsitul anului 2013, data la care Renault si Nissan va avea capacitate instalata de a produce 500.000 de masini.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri