Bombardier aduce in Augsburg tramvaie fara catenare si fara contact

Bombardier Transportation si Autoritatea de Transport Augsburg (Stadwerke Augsburg Verkehrs GmbH) au semnat o intelegere de colaborare pentru instalarea din vara a solutiilor de transport Bombardier Primove, tramvaie fara catenare si fara contact, ca proiect-pilot in orasul Augsburg.
“Tehnologia fara catenare Primove este pregatita pentru instalarea intr-o retea de tramvaie urbana solicitanta. In timp, operarea fara catenare va deveni un element standard pentru sistemele feroviare usoare si suntem increzatori ca Primove va fi alegerea clara facuta pe viitor de multe orase”, a spus Eran Gartner, presedinte al Diviziei de Sisteme, Bombardier Transportation.

Sistemul Promove va fi instalat pe o sectiune de 0,8 km a liniei 3 ce merge catre targul din Augsburg. Proiectul-pilot va permite companiei Bombardier Transportation sa demonstreze capacitatile tehnice, dar si compatibilitatea electromagnetica a solutiei Promove in mediul urban.

Cum functioneaza tehnologia Primove
Atunci cand funtioneaza pe sistemele conventionale, tramvaiele si vehiculele feroviare usoare iau energia de la o linie electrica suspendata. Prin echiparea sinelor si a vehiculelor cu componentele Primove, se permite operarea fara catenare. Cablurile, dispuse subteran, sunt conectate la sistemul de furnizare de energie. Acestea sunt parcurse de curent electric doar in momentul in care sunt acoperite de catre vehicul, ceea ce asigura operarea in conditii de securitate maxima. O bobina de colectare pozitionata dedesubtul vehiculului transforma campul magnetic creat de cabluri in subteran in curent electric ce alimenteaza sistemul de tractare al vehiculului.

Un beneficiu in plus al solutiei folosite in Augsburg este integrarea sistemului de economisire a energiei Mitrac, care este montat pe acoperisul vehiculului feroviar usor. Astfel, condensatorii inmagazineaza energia eliberata la fiecare franare a vehiculului si o refolosesc in timpul accelerarii sau operarii. Aplicat vehiculelor feroviare usoare, sistemul economisește pana la 30% din energie, astfel reducand efectul de sera al gazelor de emisie, precum si costurile de generare a energiei.

Divizia de Sisteme a Bombardier Transportation a livrat 60 de sisteme de transit in 16 tari din intreaga lume; 32 dintre acestea sunt operationale in aplicatii urbane si 22 in aeroporturi.

Gama de produse ale Diviziei contine familia INNOVIA fara sofer a APM (automated people mover), ART (advanced rapid transit) si a sistemelor Monorail, precum si transportul feroviar usor, metroul si sistemele interurbane. Divizia are, de asemenea, o experienta de 35 de ani in furnizarea de operatiuni complexe si servicii de mentenanta.

Bombardier Transportation are sediul in Berlin, Germania, si este prezent in peste 60 de tari. Are o baza instalata de peste 100.000 de vehicule in intreaga lume.

Lider mondial in solutii de transport inovativ, de la avioane comerciale la cele pentru afaceri pana la echipamente, sisteme și servicii de transport feroviar, Bombardier Inc. este o corporatie globala cu sediul in Canada.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri