Modelul Toyota Auris cu Hybrid Synergy Drive (HSD) este primul hibrid construit in Europa, la uzina Toyota din Burnaston, Derbyshire, Anglia.
Tinta de vanzari este de 30.000 de vehicule. Modelul va fi lansat in 32 de tari europene, primele livrari catre clienti fiind programate in luna iulie a acestui an.

Noul hatchback cu cinci usi este echipat cu primul si singurul grup propulsor integral hibrid din segmentul C. Reflectand calitatile de lider ale companiei Toyota in privinta dezvoltarii tehnologiilor sustenabile de mobilitate, Hybrid Synergy Drive va servi drept o baza tehnologica aplicabila tuturor viitoarelor modele de autovehicule.

Mostenirea sistemului Hybrid Synergy Drive isi are radacinile in prima generatie Prius, primul vehicul hibrid produs in serie, lansat in Japonia in 1997 si in Europa in 2000.

Lansarea modelului Auris echipat cu HSD este un pas major in privinta distributiei tehnologiei integral hibride Toyota in intreaga gama de automobile, in cel mai scurt timp posibil, pana in jurul anului 2020.

Noul Auris cu HSD va fi asamblat la uzina Toyota din Burnaston, in Derbyshire, Marea Britanie, in timp ce eficientul motor de 1.8 l al sistemului hibrid va fi construit in Deeside, North Wales.

Inaugurata in 1992, Burnaston a fost prima uzina Toyota la nivel european, iar acum va deveni prima uzina ce va produce vehicule cu propulsie integral hibrida in Europa. Modelul Auris cu Hybrid Synergy Drive va fi construit pe aceeasi linie de asamblare utilizata de modelul Auris echipat cu propulsoare pe benzina si diesel, precum si de catre modelul Avensis.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri