Continental, unul dintre liderii mondiali din industria componentelor auto, isi va extinde procesul de productie a anvelopelor pentru autoturisme si autoutilitare din Timisoara cu o unitate de procesare a amestecului primar.

Proiectul va presupune o investitie de 50 de milioane de euro si va crea 200 de noi locuri de munca. Programul de extindere va duce la imbunatatirea fluxului tehnologic si va asigura autonomia completa a fabricii.

„Continental a primit acum toate autorizatiile necesare pentru a demara proiectul de amestec primar pentru fabrica de anvelope din Timisoara”, a declarat Pedro Carreira, director general al fabricii de anvelope Continental din Timisoara.

„Prin aceasta noua investitie, vom atinge, in urmatorii doi ani peste 220 de milioane de euro investiti in unitatea din Timisoara si vom crea 200 de noi locuri de munca. Demararea acestui proiect in Timisoara este o noua dovada a strategiei noastre de dezvoltare pe termen lung in Romania”, a adaugat Carreira.

Lucrarile de constructie la proiectul de amestec primar vor incepe in luna iulie 2010. Intr-o a doua faza se va trece la instalarea echipamentelor pentru linia de procesare a materiilor prime. Proiectul de amestec primar este planificat sa fie finalizat in 2012.

Divizia de anvelope pentru autoturisme si autoutilitare a Continental, Passenger and Light Truck Tires (PLT) Division, a investit pana la sfarsitul lui 2009 peste 170 de milioane de euro in dezvoltarea unitatii de productie din Timisoara, unde lucreaza aproximativ 1.500 de angajati.

Pana la sfarsitul anului 2009, Corporatia Continental a investit peste 400 de milioane de euro in activitatile din Romania. Automotive Group si Rubber Group precum si cinci dintre cele sase divizii ale corporatiei sunt reprezentate in Romania. Continental detine opt unitati de productie, trei centre de cercetare si de dezvoltate in Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi. Continental coopereaza in cadrul unei societati mixte din Slatina si al unui centru de distributie a anvelopelor pentru Europa de Est, la Sacalaz. In Romania, Continental are in prezent aproximativ 8.300 de angajati.

Cu o cifra de afaceri de aproximativ 20 de miliarde de euro in 2009, concernul Continental se numara printre cei mai importanti furnizori pentru industria auto din lume. Ca furnizor de sisteme de franare, sisteme si componente de propulsie si de rulare, instrumente de bord, solutii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope si produse tehnice din elastomeri, Continental isi aduce contributia la siguranta deplasarilor si la protectia climei. Continental este si un partener competent in comunicarea auto interconectata. In prezent, Continental numara aproximativ 138.500 de angajati in 46 de tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si