Modelul Fiat 500 primeste noul motor TwinAir in doi cilindri 85 CP (900 cc) incepand cu luna septembrie.
Incepand din 2007, in fiecare an, in preajma datei de 4 iulie, Fiat a sarbatorit relansarea inegalabilului model Fiat 500 prin evenimente speciale si lansari de noi modele.

In 2008 a fost prezentat oficial Abarth 500, in 2009 a fost lansat noul Fiat 500 C iar acum, in 2010, Fiat anunta introducerea noului motor TwinAir in doi cilindri 85 CP (900 cc) ce va echipa modelul Fiat 500 din luna septembrie 2010.

TwinAir este primul propulsor dintr-o noua gama de motoare in doi cilindri produsa de Fiat Powertrain Technologies ce pune in aplicare tehnologia MultiAir combinata cu o optimizare a dinamicii fluidelor, obtinandu-se astfel o reducere record a consumului de combustibil. In plus, gama de noi motoare, de la 65 la 105 CP, va asigura si o valoare a emisiilor de CO² cu 43% mai scazuta decat in cazul altor motoare cu performante similare.

Echipat cu noul motor, Fiat 500 atinge 173km/h si accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 11 secunde. In ciclul combinat, consumul este de 4.1 l/100 km, cu o valoare a emisiilor de 95g/km.

Fiat 500 TwinAir 85 CP va dispune si de un buton ECO amplasat pe bord care, odata activat, va contribui la reducerea consumului. Butonul va oferi posibilitatea de a selecta doua modalitati de condus: Normal si Eco.

In primul caz, butonul ECO este dezactivat si se produce un cuplu maxim de 145 Nm, asigurand un sofat mai sportiv. In modul ECO, cuplul este setat la 100 Nm la 1750 rpm pentru a asigura un consum de energie minim, potrivit spatiului urban. Chiar si efortul de a sofa este mai mic (este activata functia City).

Avantajele noului motor sunt crestere a puterii maxime cu 10% comparativ cu un motoarele traditionale de cilindree similara, cuplu imbunatatit la turatii reduse, reducerea consumului si a emisiilor de CO2, acceleratie mai prompta datorita unei presiuni constante a aerului in amonte de cilindru, cuplata cu un control extrem de rapid al supapelor de admisie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri