Compania americana Key Safety Systems, furnizor mondial de sisteme avansate de siguranta pentru piata auto, isi va deschide in Zona Libera Curtici, din judetul Arad, cea de a treia fabrica din Romania, productia urmand sa inceapa la sfarsitul acestui an, potrivit autoritatilor judetene.
Presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, a declarat ca investitia de la Arad este cea mai mare fabrica a Key Safety Systems (KSS) in Romania, informeaza NewsIn.

"Judetul Arad a fost ales de societatea Key Safety Systems, furnizor mondial de sisteme avansate de siguranta - inflatori, airbaguri, volane, centuri de siguranta pentru piata auto - pentru a realiza o noua investitie. KSS are un istoric de succes in Romania, avand prima fabrica deschisa in anul 1999, cea de-a doua in anul 2005 si un centru de suport operational infiintat in anul 2008. Investitia de la Arad reprezinta cea mai mare fabrica KSS in Romania, iar productia va incepe la finele anului 2010“, a declarat Nicolae Iotcu.

Hala de productie, care are 12.000 metri patrati, a fost construita conform standardelor mondiale si, dupa infiintare, a devenit a patra locatie KSS in Romania.

"Recenta investitie in Romania dovedeste angajamentul nostru continuu fata de strategia de afacere a Celor Patru Stalpi KSS, doi dintre acestia fiind optimizarea amprentei noastre globale si de a fi furnizorul de sisteme de siguranta cu cel mai redus cost”, a spus Jason Luo, presedintele KSS.

Presedintele Consiliului Judetean Arad a avut deja o prima intalnire cu managerul general al KSS Arad, Dorel Enache, in cadrul careia au discutat aspecte legate de noua investitie.

"Ne bucura faptul ca o astfel de societate a ales judetul Arad, Zona Libera Curtici, pentru a face aici o investitie de mare anvergura. Societatea va avea 450 de angajati pana la sfarsitul anului 2011, ceea ce reprezinta un numar semnificativ de persoane care vor putea sa aiba un loc de munca asigurat”, a declarat Nicolae Iotcu.

Dorel Enache, manager general KSS Arad, a pus ca orasul Arad "s-a afirmat de-a lungul timpului ca unul dintre cele mai importante centre economice din regiune“. "In atingerea acestui statut au conlucrat factori precum pozitia geografica - Aradul fiind primul oras important la intrarea in tara dinspre Europa Centrala si la intersectia unor drumuri comerciale de maxima importanta, diversitatea etnica si competentele de varf ale locuitorilor, obtinute in insitutii educationale de prestigiu - atat Universitatile «Vasile Goldis» si «Aurel Vlaicu», cat si liceele din zona fiind surse importante de viitori angajati”, a spus Dorel Enache.

Key Safety Systems are sediul central in Sterling Heigts, Michigan, si detine filiale in 36 de locatii din 12 tari. Compania are peste 4.000 de angajati in intreaga lume si in anul 2009 a inregistrat o cifra de afaceri de 850 milioane dolari. Printre cei peste 150 de clienti ai companiei se numara reprezentantii a peste 60 de marci de vehicule.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri