Ferrari se asteapta sa vanda anul acesta mai mult de 5000 de unitati din seria de autoturisme sport, un nou record pentru compania italiana, conform unei declaratii a directorului executiv adjunct , Amedeo Felisa, scrie Reuters.

Vanzarile reprezinta rezultatul unui an de munca intensa in care ne-am concentrat asupra innoirii gamei de automobile, a declarat Felisa reporterilor in cadrul Salonului Auto de la Bologna, unde Ferrari prezinta presei noul model Fxx.

612 Scaglietti, modelul Ferrari cel mai bine vandut

Felisa a adaugat ca 612 Scaglietti este unul dintre cele mai apreciate modele ale Ferrari, care s-a vandut intr-un numar record de 650 de unitati anul acesta.

Modelul 612 Scallieti reprezinta ceva cu totul special pentru producatorul Italian. In acest sens, denumirea data acestui autoturism este o premiera pentru Ferrari: presedintele grupului Ferrari-Maserati, Luca di Montezemolo, a decis sa nu mai foloseasca numele unor orase italiene pentru a denumi propriile autoturisme. Astfel, denumiri precum 360 Modena sau 575M Maranello vor ramane la stadiul de istorie a grupului auto Italian.

Cel mai bine vandut model Ferrari poarta numele lui Sergio Scaglietti, un celebru designer al anilor 60, acesta fiind creatorul unor modele clasice ca 375 MM Coup Speciale.

In opinia specialistilor, modelul 612 Scaglietti, al carui pret de vanzare este de aproximativ 250.000 de dolari, este pozitionat in categoria supercarurilor cu preturi acceptabile. Totodata, 612 Scaglietti va ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 4,2 secunde, o valoare mai buna decat cea reusita de concurenti precum Mercedes CL 65 AMG (4,5 secunde) sau Bentley Continental GT (4,7 secunde), insa una simlara celei inregistrata de Ferrari 575 M Maranello.

Compania Ferrari, detinuta de Fiat, a vandut un total de 4900 de unitati anul trecut, insa incasarile au scazut in termeni reali, din cauza unei monede unice europene puternice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri