"In momentul de fata, Ministerul Transporturilor acumuleaza datorii de peste 120 milioane lei fata de operatorii de transport. Aceste companii, la randul lor, datoreaza statului peste 80 milioane lei. Din cauza penalitatilor pe care statul poate sa le impuna societatilor comerciale, companiile de transport se afla deja in situatia de a avea conturile blocate sau de a fi declarate ca fiind insolvente", se arata in comunicatul emis de Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), citeaza NewsIn.

Transportatorii solicita Guvernului sa rezolve urgent aceasta problema, aplicand una dintre solutiile propuse inca de anul trecut de FORT - fie compensarea directa, fie marirea bugetului ministerului de resort, chiar si printr-un imprumut astfel incat acesta sa aiba posibilitatea sa isi plateasca datoriile curente.

"Situatia va fi cu mult mai grava peste doua luni, atunci cand anumiti parlamentari au de gand sa discute problema compensarilor directe sau a eliminarii penalitatilor pe care statul le percepe, in conditiile in care si acesta, la rindul lui, este dator" mai spun reprezentantii FORT.