Hyundai a comercializat in prima jumatate a anului 191.338 de unitati in Europa, cu 10% mai mult fata de aceeasi perioada din 2009.
Aceasta este cea mai mare valoare inregistrata intr-o perioada de sase luni de cand compania a inceput sa importe autovehicule in Europa, cu peste 20 de ani in urma.

Performanta Hyundai, care a condus marca spre o cota de piata de 2,6% in Europa, este confirmata de faptul ca producatorul auto s-a clasat ca lider asiatic pe mai multe piete cheie din Europa, inclusiv pe cea mai mare piata de desfacere auto a continentului, Germania.

Modelele gamei „i” isi continua succesul in segmentele din care fac parte. i30 hatchback si wagon, modele produse in Europa, au inregistrat cresteri ale vanzarilor cu 41% fata de primul semestru al anului 2009, depasind impreuna cifra de 60.000 de unitati in 2010.

Modelul i20 proiectat in Europa a atins o crestere de 40% fata de aceeasi perioada a anului 2009, in timp ce modelul i10 a inregistrat o evolutie de 3%.

ix35, SUV-ul Hyundai din segmentul C, a contribuit cu peste 60.000 de comenzi in patru luni de la momentul la care a devenit disponibil pe piata europeana, in luna martie.

„Lansarea modelului ix35 in primul trimestru ne-a ajutat sa compensam scaderea cererii care a afectat alti producatori auto si ne aflam acum intr-o pozitie oportuna pentru atingerea obiectivului pentru anul in curs, si anume dobandirea cotei de piata de 2,75%”, a declarat Allan Rushforth, vicepresedinte al Hyundai Motor Europe.

Hyundai va lansa 10 modele noi pe piata europeana.

„Desi piata auto europeana se pregateste pentru provocarile urmatoarelor luni, suntem rezervati, dar totodata optimisti, deoarece pentru noi va incepe cea mai aglomerata perioada de lansari de produse. Vom aduce 10 modele si versiuni noi pe piata europeana, unele in segmente complet noi marcii noastre”, a adaugat Rushforth.

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala 12 modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Fondata in 1967, Hyundai Motor Co. s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri