Potrivit viceliderului Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, angajatii sectiei de Presaj au fost anuntati despre propunerea administratiei de majorare a salariilor managerilor, muncitorii exprimandu-si nemultumirea fata de aceasta situatie.

"Noi ne-am intilnit azi (n.r. - luni), conform dreptului legal, stipulat contractual, cu membrii de sindicat de la Presaj, in cadrul adunarii generale, anuntata conducerii uzinei cu 48 de ore inainte. S-a luat act de nemultumirile oamenilor, care nu sunt de acord cu aceste majorari salariale", a declarat viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache.

De asemenea, Ion Iordache a spus ca marti, in cadrul comisiei paritare, se va discuta despre aceasta situatie care va crea dezbinare la Dacia.

Citeste si:

"Muncitorii se simt discriminati, iar conducerea incearca sa dezbine o echipa cu succese notabile, deoarece in contractul colectiv de munca, incheiat la inceputul anului, nu era prevazuta nicio majorare salariala pentru sectorul management", a afirmat viceliderul Sindicatului Automobile Dacia.

Potrivit sursei citate, sindicalistii de la Dacia vor avea adunari generale cu angajatii celorlalte sectii din Uzina, pentru a afla punctele de vedere ale acestora, iar marti, la intalnirea din cadrul comisiei paritare, se va discuta acest aspect, conducerea Sindicatului Automobile Dacia urmand sa prezinte concluzia formulata in urma intalnirilor cu salariatii.