Sedinta paritara a fost convocata dupa ce sindicalistii au aflat ca administratia intentioneaza sa mareasca salariile celor de la departamentul de management si au aparut tensiuni in randul muncitorilor.

Potrivit viceliderului Sindicatului Automobile Dacia (SAD), Ion Iordache, administratia a luat act de propunerea sindicatului care prevede majorari salariale atat pentru muncitori, cat si pentru sefi.

"Sindicatul Automobile Dacia a propus sa se acorde cresteri individuale pentru toate categoriile de salariati, manageri, ingineri, tehnicieni, sefi de atelier, sefi de UEL, muncitori si functionari. Cresterile individuale sa se acorde in procent de 10% din fondul de salarii al fiecarei categorii de personal", a declarat Ion Iordache.

Reprezentantii SAD spun ca cele doua parti au convenit ca aceasta propunere sa fie discutata in cadrul unei noi comisii paritare, in data de 15 septembrie.

Citeste si:

Incepand cu data de 1 august, uzina Dacia intra in perioada de remont si angajatii vor pleca in concediu de odihna timp de o luna.

Sindicatul Automobile Dacia si administratia SC Automobile Dacia au ajuns la un acord privind salarizarea pe anul 2010, conflictul de interese din luna februarie fiind incheiat dupa ce sindicalistii au acceptat o crestere salariala de 300 de lei in acest an.

Muncitorii de la Dacia s-au declarat nemultumiti dupa ce au aflat ca administratia a propus o majorare salariala pentru departamentul de management, ceea ce ar duce la dezbinarea echipei, dupa cum apreciaza liderii Sindicatului Automobile Dacia.

Sindicatul Automobile Dacia a avut, luni dimineata, o adunare generala la sectia de Presaj. Chiar daca salariatii departamentului Presaj au intrerupt lucrul timp de o ora, reprezentantii SAD spun ca este un procedeu normal, care este stipulat in contractul colectiv de munca. "Dimineata am avut o adunare generala la departamentul Presaj. A fost vorba de o adunare generala normala, in care am vorbit de nemultumirile oamenilor. Normal ca a fost intrerupt lucrul, pentru ca a trebuit sa discutam. Avem aceste intalniri cu membrii de sindicat in permanenta", a declarat, luni, Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia. Iordache a mai afirmat ca in contractul colectiv de munca incheiat la inceputul anului nu era prevazuta nici o majorare salariala pentru sectorul management.