Profitul inainte de dobanzi, taxe si factori exceptionali al Fiat a crescut de peste doua ori in trimestrul al doilea, la 651 milioane euro, dupa venituri de 14,8 miliarde euro, in urcare cu 12,5%, iar grupul a anuntat ca ar putea majora prognoza pentru intregul an, datorita reducerilor de costuri.
Scaderea cheltuielilor si cresterea vanzarilor de produse cu pret mai mare sunt principalii factori care au determinat imbunatatirea rezultatelor Fiat in perioada aprilie-iunie fata de intervalul corespunzator al anului trecut, transmite Mediafax.

Fiat, care are o participatie de 20% la constructorul auto american Chrysler, a mai anuntat ca are sanse mari sa obtina finantare de patru miliarde euro de la mai multe banci, si a stabilit data de 16 septembrie ca termen limita pentru a obtine aprobarea actionarilor in privinta separarii operatiunilor auto de celelalte activitati industriale.

Actiunile companiei au urcat cu 5,63% pe bursa de la Milano pana la ora 7:23 GMT, depasind performantele indicelui sectorului auto european.

Analistii estimau un profit inainte de dobanzi, taxe si factori exceptionali de 380 milioane euro, compania depasind semnificativ acest nivel.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri