Joint venture-ul cu Foton Motor constituie o componenta a strategiei Daimler pentru China, adaugandu-se parteneriatului strategic cu Beijingul. Concernul continua astfel sa isi consolideze prezenta pe piata chineza in toate segmentele industriei de automobile.

De asemenea, se planifica o productie de camioane de mediu si mare tonaj sub marca Auman, cu tehnologie locala a motoarelor de la Mercedes-Benz.

Contributia Daimler in acest joint venture va consta in expertiza sa tehnologica, in special in ceea ce priveste tehnologia motoarelor diesel si cea a sistemelor evacuarii de gaze – astfel incat limitele de emisii din China de pana la Euro 5 sa poata fi indeplinite. Ambii parteneri vor utiliza marca de camioane Auman ca platforma in China, drept rampa de lansare pentru exporturi in comun.

Citeste si:

Pe langa reteaua de vanzari si service in sectorul camioanelor de mediu si mare tonaj, Foton va mai contribui la acest joint venture si cu know-how-ul pietei chineze si asiatice.

Foton a inregistrat o evolutie rapida din momentul intrarii sale in 1998 pe piata afacerilor cu camioane. In decursul anului trecut, Foton a vandut 82.234 de unitati de camioane de mare tonaj, jucand deja un rol important in segmentul de camioane din China.

Foton Motor este o subsidiara a Beijing Automotive Industry Corporation (BAIC). Asocierea cu Daimler, va extinde industrializarea acestuia in China astfel incat ea sa includa si camioane pe langa automobile si autovehicule comerciale usoare.